آموزش نحوه نگهداری چکاوکآموزش نگهداری از پرندگان

آشنایی با چکاوک هدهد 🐦 + انواع چکاوک

ویژگی های چکاوک

  • چکاوک (قبره) پرندگانی خوش آواز با پر و بال رگه رگه و قهوه ای رنگ هستند
  • اغلب در حال پرواز آواز می خوانند
  • روی زمین بیشتر راه می روند یا می دوند.
  • معمولا ناخن انگشت عقبی پای آنها دراز، راست و نوک تیز است.
  • اغلب به صورت دسته جمعی دیده می شوند، جز در مورد استثنایی.
  • نر و ماده آنها همشکل است. روی زمین آشیانه می سازند.
  • از دانه ها، حشرات و نرم تنان تغذیه می کنند.

 

 

جفت گیری و تخم گذاری

پس از جفت گیری چکاوک ماده مابین ۴ تا۵ تخم می گذارد که به رنگ خاکستری با علائم قهوه ای زیتونی است. چکاوک ممکن است در یک فصل دو جوجه پرورش دهد. چکاوک روی زمین و میان بوته های کوتاه لانه می سازد.

 

پرنده چکاوک
پرنده چکاوک

 

انواع چکاوک

پرنده چکاوک انواع متعددی دارند که به شرح زیر می باشند :

  • چکاوک سهره ای
  • چکاوک سنگلاخ
  • چکاوک سر دم سیاه
  • چکاوک هدهد
  • چکاوک پنجه کوتاه
  • چکاوک هیوم
  • چکاوک طوقی
  • چکاوک هندی
  • چکاوک گندم زار
  • چکاوک بال سفید
  • چکاوک سیاه
  • چکاوک شاخ دار
  • چکاوک کاکلی
  • چکاوک درختی
  • چکاوک آسمانی

 

 

زیستگاه چکاوک

بیابان های سنگلاخ و دامنه های صخره ای کوهستانی را ترجیح می دهد و از بیابان های ماسه ای باز دوری می کند. خانواده چکاوک عمدتا در نیمکره شرقی زندگی می کنند. شاید معروف ترین چکاوک، چکاوک آسمانی است که در سراسر اروپا و نواحی معتدل آسیا زندگی می کنند. طول این پرنده به ۱۸ سانتی متر می رسد. پوشش پشتی رنگ پرهایش قهوه ای تیره است. چکاوک آسمانی معمولا لانه اش را روی زمین میان کشتزارهای باز می سازد. ممکن است در ساختن لانه از علف، تکه های پارچه و غیره استفاده نماید. چکاوک آسمانی به واسطه آواز خواندن هنگام پرواز شهرت دارد. مردم اغلب آواز آنها هنگام پرواز می شنوند.

 

 

چکاوک هدهد

چکاوک هدهد (نام علمی Alaemon alaudipes) پرنده ای دانه خوار و حشره خوار با منقاری بلند و خمیده، دشتی و بومی، مخصوصا در مناطق نیمه بیابانی که مملو از درخچه است و تلماسه ها، دره های کوهستانی و مناطق باز و سنگلاخی دیده می شود. چکاوک هدهد اندکی از چکاوک بزرگتر است. این پرنده در فصل های مختلف در دشت و صحرای کشور قطر زیاد دیده می شود. عموما پرنده ای بومی است و تقریبا در سایر مناطق شبه جزیره عربستان وجود دارد.

 

 

مشخصات ظاهری هدهد

طول تقریبی پرنده چکاوک هدهد ۲۰ سانتی متری است با بدنی نسبتا لاغر می باشد. سطح پشتی هدهد به رنگ خاکی مایل به خرمایی با لکه های سیاه. در کنار گردنش لکه ای مرکب از رگه های سفید و سیاه وجود دارد. قسمت زیر بدنش مایل به سفید و پر زیر دمش به رنگ سیاه است. منقاری دراز و کمی خمیده و طول منقارش ۴ سانتی متر است. بال هایش مانند بال های هدهد مختلط سیاه و سفید است و پاهایش بلند است. از منقارش برای حفر در زمین برای ایجاد لانه و کسب غذا استفاده می کند.

 

چکاوک هدهد
چکاوک هدهد

 

آواز چکاوک هدهد نر

پرنده نر آوازی کشیده مانند صدای نای از خود صادر می کند به هدف اینکه توجه پرنده ماده را به خود جلب کند. در ارتفاع ۲۰ متری پرواز می کند، هنگام پرواز با بال های باز و کشیده اش حرکاتی آکروباتیک ایجاد می کند و به سرعت از بالا به سوی زمین می آید. بال هایش هنگام پرواز به ۴۱ سانتی متر می رسد. در تلماسه ها بیشتر دویدن را به پرواز ترجیح می دهد. پاهای بلندش به وی کمک می کند که شکمش به ریگ گرم صحرا نخورد، چون این پرنده در تلماسه می دود و باز می ایستد اطرافش را نگاه می کند و دوباره به دویدن ادامه می دهد.

 

 

فصل تخم گذاری هدهد

موسم تخم گذاری و جفت گیری پرنده (چکاوک هدهد) معمولا از اواخر فصل بهار و اعتدال بهاری آغاز می شود و تا اواخر پاییز ادامه دارد. پرنده ماده از ۲ تا ۳ تخم می گذارد، مدت یک هفته روی تخم ها می خوابد سپس جوجه ها از تخم بیرون می آیند. تا مدت ۴ روز توانایی بینایی ندارد. اگر احساس خطر کرد و یا عابری به لانه اش نزدیک شد، از لانه بیرون می جهد و برای حفاظت از لانه و جوجه ها مسافت کوتاهی جلو آن شخص عابر می دود و توجه عابر را به خود جلب می کند و با این صورت آن را از لانه دور می سازد.

 

 

 

شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

لطفا امتیاز بدید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا