آموزش نحوه پرورش خوکچه هندی

صفر تا صد تکثیر و پرورش خوکچه هندی + بارداری و زایمان

باید گفت که تکثیر خوکچه هندی کاری نادرست است و اصلا توصیه نمی شود. اکثر خوکچه های هندی ماده با خطراتی که حاملگی می تواند در پی داشته باشد، روبرو هستند. کارشناسان تخمین زده اند که از هر پنج ماده خوکچه هندی، یکی بر اثر عوارض ناشی از زایمان می میرد. خوکچه های ماده معمولا در معرض خطر بزرگی قرار دارند چراکه بچه ها بسیار بزرگ، کاملا دارای مو و آماده راه رفتن به دنیا می آیند. مادران معمولا چندین نوزاد را حمل می کنند و ممکن است وضعشان دو برابر شود و استرس روی سیستم گردش خون و دیگر اندام های بدن تاثیر بگذارد. حتی با بهترین رسیدگی ها،این حیوانات ممکن است دچار بیماری های رحمی گردند.( برای آموزش محل دستشویی به خوکچه هندی اینجا کلیک کنید )

 

بلوغ خوکچه هندی نر و ماده

خوکچه هندی ماده در سن ۴ هفتگی توانایی تولید مثل دارد  اما حاملگی های ها قبل از ۵ ماهگی می تواند برای حیوان ماده خطرناک باشد. درواقع وزن حیوان ماده نیز باید حداقل ۵۰۰ گرم باشد. نرها نیز حداقل در سن ۸ تا ۹ هفتگی آماده جفتگیری می شوند. اما حداقل سن مناسب ۳ ماهگی است. دوران فحلی ( آماده شدن ماده برای بارداری ) ۱۶ روز است. در این مدت خوکچه هندی ماده حیوان نر را می پذیرد و به او اجازه جفتگیری می دهد. خوکچه هندی ماده ۱۵ ساعت بعد از زایمان، آماده ورود به دوره فحلی است. این مورد postpartum estrus نامیده می شود و به معنای آن است که خوکچه هندی ماده همزمان می تواند به بچه هایش شیر بدهد و هم باردار باشد.

 

علائم بارداری خوکچه هندی

 

۱- افزایش تشنگی و ادرار

افزایش تشنگی باعث افزایش نوشیدن آب و به دنبال آن ، افزایش دفعات ادرار می شود. بهتر است اگر به بارداری حیوان خود شک دارید او را از قفس خارج نکنید.

۲- افزایش وزن

در هفته سوم، وزن حیوان بشدت افزایش می یابد و اشتهای او بیشتر می شود.

۳- حرکت جنین

در هفته پنجم بارداری، شکم حیوان برجسته می شود و در هفته هفتم، با دست زدن به شکم حیوان، به راحتی حرکت جنین را احساس می کنید.

۴- ناتوانی در حرکت

در دوره بارداری، حیوان ماده بعد از مدتی به سختی حرکت می کند. بخصوص در هفته آخر بارداری

۵- گشاد شدن لگن

در حدود یک هفته قبل از تولد نوزادان، لگن حیوان ماده بزرگ می شود.

 

مراحل جفتگیری

  • از نرها و ماده هایی استفاده کنید که به سن واقعی و مناسب برای جفتگیری رسیده باشند. از ماده های حداقل ۵ ماهه و نرهای حداقل ۳ ماه استفاده کنید.
  • حیوان نر و ماده مورد نظر را در قفس قرار دهید. احتمالا این دو حیوان چند هفته قبل از جفتگیری با یکدیگر زندگی خواهند کرد. اگر جنگی بین آنها بوجود آمد ،احتمالا قفس کوچک است و باید حیوانات را به قفس بزرگتری انتقال دهید.
  •  دوران فحلی خوکچه هندی ماده ۱۶ روز است، بنابراین بهتر است یک ماه به حیوان فرصت دهید. شما به احتمال زیاد شاهد مراسم جفتگیری نخواهید بود و باید از طریق نشانه های بالا به باردار بودن حیوان پی ببرید.
  •  طول دوران بارداری خوکچه هندی، بین ۵۶ تا ۷۸ روز است. تعداد بچه ها می تواند بین ۱ تا ۱۳ باشد. اما تعداد معمول ۴ بچه است. ماده خوکچه فقط دو پستان برای شیر دادن به بچه های خود دارد، بنابراین تعداد زیادی بچه های به دنیا آمده، شانس زنده ماندن بسیاری از آنها را کم می کند.

 

مراقبت های هنگام بارداری

یکی از مشکلات اساسی خوکچه های هندی برای تولد نوزادان آن است که اندازه این حیوانات برای به دنیا آمدن بچه هایش بسیار کوچک است.برای کمک به خوکچه هندی مادر، میزان پلت را کاهش و پروتئین را افزایش دهید.( سبزیجات و میوه بیشتر به حیوان بدهید ) پلت ها دارای چربی بالا هستند و می توانند باعث چاقی نوزادان به دنیا آمده و سختی در زایمان گردند. مراقب باشید که کاهش پلت، باعث سوتغذیه حیوان نشود. دادن سبزیجات تازه این اطمینان را می دهد که خوکچه هندی ماده، نیازهای روزانه، ویتامین ها و مواد معدنی، را دریافت می کند. اگر در تنظیم و تعادل تغذیه حیوان خود تازه وارد هستید، بهتر است با دامپزشک خود مشورت کنید.

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که خوکچه های هندی ماده نیاز به اندکی شکر برای جلوگیری از برخی از مسمومیت ها دارند. این شکر می تواند به وسیله آب میوه های خالص، بدون شکر افزوده و افزودنی ها، مهیا شود. آب سیب می تواند منبع بسیار خوبی باشد اما هیچ گاه از آب مرکبات استفاده نکنید.

 

 

زایمان خوکچه هندی

تمام بچه های خوکچه هندی در عرض ۵ تا ۳۰ دقیقه به دنیا می آیند. اگر ۳۵ تا ۴۵ دقیقه گذشت و هنوز فرزندان به دنیا نیامده اند، احتمالا مشکلی بوجود آمده است در این صورت فورا با دامپزشک خود تماس بگیرید تا راهنمایی نای لازم را انجام دهد. بعد از ۳۰ دقیقه شانس زنده ماندن فرزندان متولد شده بسیار کم خواهد بود. تولد پیش از موعد در خوکچه های جوان بسیار نادر است و اگر چنین اتفاقی روی داد بچه ها یک روز بیشتر زنده نخواهند ماند. خوکچه های هندی ماده ممکن است از نوزادان متولد شده مراقبت نکنند و یا شیر کافی برای تغذیه آنها نداشته باشند. اگر چنین اتفاقی افتاد شما باید خودتان بچه ها را تغذیه کنید.

 

 

تغذیه دستی بچه ها

بسیاری از پرورش دهندگان بر این عقیده هستند که تغذیه دستی بچه های خوکچه هندی، به جای قطره چکان و یا سرنگ باید با قاشق انجام گیرد چراکه استفاده از آن وسایل باعث خفگی حیوان می شود. نکته اساسی در تغذیه های بچه های خوکچه هندی آن است که به اندازه نیاز به آنها غذا بدهید و آنها را مجبور به خوردن بیشتر نکنید، چراکه باعث می شود غذا وارد ریه های حیوان شود و باعث بیماری پنومونی گردد.

 

غذای بچه های خوکچه هندی

تغذیه دستی باید هر ۲ ساعت یکبار انجام شود. بهتر است از قطره چکان استفاده کنید و هر بار، یک سوم تا نصف آن را پر کنید. غذای تهیه شده باید ولرم باشد و زیاد گرم نباشد.

فرمول اول : شیر جوشیده ( ۱ قسمت ) را با ۳ قسمت آب جوشیده خنک شده رقیق کنید و به حیوان بدهید.

فرمول دوم : شیر را بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد ( از سیر کم چرب استفاده کنید ) سپس ۲ قطره ویتامین بچه را با ۵۰ میلی لیتر شیری که به دمای محیط رسیده است بچکانید و مقدار بسیار کمی عسل به آن اضافه کنید.

نکته : فرمول دوم برای بچه ها می تواند بسیار مفید باشد، اما گاهی ممکن است با بچه ها سازگار نباشد پس از فرمول اول استفاده کنید.

 

 

 

شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

3.9/5 - (9 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا