نحوه پرورش مرغ مینا

آموزش سخنگو کردن مرغ مینا ( آموزش مرحله به مرحله )

 

 

 

چگونه مرغ مینای سخنگو داشته باشیم ؟

ما انسان ها برای تولید صدا از ارتعاش تارهای صوتی و از زبان و لب هایمان برای گفتن واژه ها استفاده می کنیم. تارهای صوتی ما انسان ها در حنجره مان قرار گرفته است. میناها نیز دارای حنجره هستند اما شیوه سخنگویی آنها با ما انسان ها متفاوت است. پرندگان ساختاری در گلوی خود دارند به نام “سیرینکس” (syrinx) که در واقع منشا تولید صدا در آن ها می باشد. علاوه بر آن ساختار منحصر به فرد سیستم تنفسی میناها باعث ارتعاشات صوتی و تقلید صدا و سخنگویی می شود.

 

 

 

بهترین زمان آموزش سخنگویی به مرغ مینا

بهترین زمان آموزش سخنگویی به میناها بین سنین ۳ تا ۹ ماهگی می باشد چراکه آنها در این سنین بیشترین میزان یادگیری را دارند. روند یادگیری می تواند تا سن ۲ سالگی ادامه یابد و بعد از آن میناها به ندرت چیزی را می آموزند. میناها قادرند انواع سوت را یاد بگیرند، اما یاد دادن سوت به آنها کار درستی نیست چراکه میناها سوت زدن را بهتر از حرف زدن یاد می گیرند و بیشتر تمایل برای سوت زدن دارند.

در آموزش سخنگویی به میناها، تلفظ کلمات و ادای جملات باید کاملا واضح و رسا باشد. مشکل ترین بخش، یاد دادن چند کلمه نخست به مینا است که نیازمند صبر و حوصله زیاد می باشد. استفاده از فایل های صوتی برای آموزش میناها درست نیست چراکه شما نمی توانید به میزان تاثیر آن بر روی پرنده پی ببرید و نمی توانید بفهمید که در هنگام روشن بودن فایل صوتی، او تا چه حد به صدا توجه کرده است.( تشخیص سن مرغ مینا )

 

مرغ مینا سخنگو
مرغ مینا سخنگو

 

 

چه ساعتی از روز به مینا آموزش دهیم ؟

هر روز طبق ساعات معینی که پرنده دارای بیشترین میزان تمرکز حواس و اشتیاق برای یادگیری است، آموزش را انجام دهید. میناها در طول روز ساعات خاصی را به پرآرایی، حمام گرفتن و تغذیه می پردازند که شما نباید در این زمان اقدام به آموزش کنید. بهتر است مدت آموزش بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای هر جلسه باشد. آموزش بیش از این باعث خستگی پرنده می شود . بهتر است در طول روز ۲ تا ۳ جلسه آموزشی برای پرنده برگزار گردد و فاصله هر جلسه کمتر از ۳ ساعت نباشد. با این روش بازده یادگیری پرنده افزایش خواهد یافت و سریع تر مرغ مینا سخنگو می شود.

آموزش مینا را با یک کلمه ساده مثل سلام و اسم پرنده آغاز کنید و با فاصله ۳ تا ۵ ثانیه کلمه را چند بار تکرار کنید. اگر مکث شما بین کلمات کم باشد مینا فکر می کند که کلمات بهم چسبیده هستند و مدت یادگیری آن فوق العاده بیشتر خواهد شد.

 

حرف زدن مرغ مینا
حرف زدن مرغ مینا

 

میزان یادگیری مینا چقدر است ؟

اولین کلماتی که قرار است مینا یاد بگیرید نیاز به تکرار بیشتر دارد و در صورت یاد گرفتن، یادگیری با تکرارهای کمتری آموخته خواهد شد. میزان یادگیری نخستین کلمات بستگی به مینا دارد و ممکن است بین دو تا چند هفته طول بکشد. ممکن است مینا در ابتدای یادگیری، کلمات را به درستی ادا نکند اما به مرور و با تکرار قدرت سخنگویی، پرنده بهتر شده و پیشرفت قابل توجهی خواهد کرد.

این نکته را در نظر بگیرید که یاد دادن سوت به مینا اشتباه است و باعث می شود که آنها به خاطر لذت بردن از سوت زدن و آسان تر بودن نسبت به صحبت کردن، حرف زدن را کنار بگذارند و فقط سوت بزنند.

 

 

 

آموزش جمله به مینا

در آموزش جمله به مرغ مینا، ضمن اینکه باید بین هر بخش یا کلمه و کلمه دیگر جمله یک مکث کوتاه نیم ثانیه ای داشته باشید، نباید این مکث از نیم ثانیه بیشتر شود. اگر مکث طولانی تر شود، ممکن است پرنده هر یک از کلمات جمله را یک درس جداگانه بپندارد و نتواند کلمات را پشت سر هم ادا کند و نتیجه این می شو که در ادای یک جمله چهار کلمه ای، انگار شما از پرنده می خواهید که چهار درس یک کلمه ای را به طور همزمان یاد بگیرید که چنین خواسته ای از پرنده با توجه به روش غلط ادای درس، توقعی بی جاست.

 

 

 

آموزش جملات

مثلا وقتی می خواهید کلمات ” علی- سماور- بخور- بچه بشین ” را در یک درس به پرنده یاد بدهید و انتظار دارید مرغ مینا این کلمات را یاد بگیرد و به طور جداگانه بگویید،اگر به جای ۵ ثانیه مکث بین آنها، فقط نیم ثانیه مکث کنید، پرنده آنها را به صورت یک جمله ۵ کلمه ای می فهمد. اما مشکل اینجاست که برای یادگیری یک جمله  ۵ کلمه ای نسبت به هر یک از کلمات مذکور به تکراری بیش از ۱۰ برابر نیاز خواهد داشت. بنابراین به خاطر داشته باشید که در آموزش جملات، هم باید بین هر کلمه نیم ثانیه مکث کنید و هم مکث شما بیش از نیم ثانیه نشود .

 

 

شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید.

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

4.1/5 - (36 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا