آموزش نحوه نگهداری سگ

روش های درمان جراحات سگ + نحوه پانسمان کردن 🐾

زخم های کف دست و پا

علل شایع زخم های کف دست و پای حیوانات، راه رفتن بر روی اشیا تیز و برنده مثل شیشه یا میله می باشد. اگر یک مفصل و یا پنجه یک اندام حرکتی کبود شده و متورم است موارد زیر را دنبال نکنید. چون ممکن است صدماتی به اعماق بافت وارد شده باشد که حتما باید توسط دامپزشک چک شود.

  • محل آسیب دیده را با سرم شستشو  و یا با آب گرم و صابون بشوئید.
  • محل آسیب دیده را خشک کنید و کمپرس سرد روی آن قرار دهید.
  •  عضو را پانسمان کنید.
  •  مواظب باشید که بانداژ خیلی سفت نباشد چون در غیر این صورت پنجه ها ورم می کنند.
  •  سگ را نزد دامپزشک ببرید.

زخم های بریدگی یا پارگی

بردیگی یا پارگی زخمی است که از لایه سطحی پوست عبور کرده و به لایه های عمقی تر ادامه می یابد. بریدگی ها می توانند به اندازه ای عمیق باشند که ساختارهایی مثل سرخرگ ها، سیاهرگ ها، اعصاب، لیگامنت ها، ماهیچه ها، تاندون ها و یا حتی استخوان را نیز درگیر نمایند. یک بریدگی باید کاملا از نظر صدماتی که به ساختارهای داخلی می زند مورد بررسی قرار گیرد. زخم های ناشی از بریدگی های کوچک ممکن است در منزل درمان شوند. برای انجام این کار و گرفتن راهنمایی های لازم با دامپزشک سگ خود تماس بگیرید.

 

دکتر حیوانات شیراز

کمک های اولیه در مورد زخم های بریدگی یا پارگی

  • علائم حیاتی سگ را کنترل کنید و در صورت نیاز احیا قلبی ریوی انجام دهید.
  •  خونریزی را بند بیاورید.
  •  محل زخم را پانسمان کنید.
  •  سگ را نزد دامپزشک ببرید. بسیاری از پارگی ها نیاز به بخیه دارند.

 

مراحل کنترل خونریزی

۱- با استفاده از یک گاز استریل بر روی محل خونریزی فشار متناسب بیاورید. اگر گازهای استریل خونی شدند بر روی آنها گاز جدید بگذارید و همچنان فشار دهید.

۲- با استفاده از گاز استریل و پارچه ای تمیز، دور اندام خونریزی کننده را ببندید و با استفاده از چسب آن را ثابت نگه دارید.

۳- اندام حرکتی که دچار خونریزی شده است را بالا بگیرید. البته تنها زمانی مجاز به این کار هستید که اندام دچار شکستگی نشده باشد.

۴- سگ را فورا به نزدیک ترین بیمارستان یا کلینیک دامپزشکی ببرید.

 

تکنیک فشار برای کنترل خونریزی در نقاط مختلف بدن سگ

شما تنها در صورتی مجاز به استفاده از این تکنیک ها هستید که به علت خونریزی شدید جان سگ در خطر باشد. برای این کار باید از فشار سه انگشت خود بر روی نقاط زیر در هنگام خونریزی استفاده کنید :

  • کنترل خونریزی در دست ها : زیر بغل سگ ( محل اتصال دست به بدن ) را فشار دهید.
  •  کنترل خونریزی در پاها : قسمت داخلی محل اتصال پاها به بدن را فشار دهید.
  •  کنترل خونریزی در سر : ابتدای آرواره پایینی را در جایی که آرواره به سر متصل می شود ( تقریبا زاویه زیر گوش ) را فشار دهید.
  •  کنترل خونریزی در گردن : شیار نرمی که روی گردن و در کنار نای ( لوله سفت درون گردن ) قرار دارد را از جایی که پایین تر از زخم است فشار دهید.

نکته مهم : هر ۱۰ دقیقه ،برای چند ثانیه فشار انگشتان را از روی نقطه فشار بردارید. مواظب باشید به کار بردن تکنیک نقاط فشار در سر و گردن، مانع از تنفس سگ نشوید.

 

 

نحوه پانسمان کردن زخم

قبل از انجام هر کاری به سگ پوزبند بزنید. مطمئن باشید که سگ در صورتی که درد داشته باشد حتما شما را گاز خواهد گرفت. البته قبل از زدن پوزبند باید مطمئن باشید که حیوان مشکلات تنفسی ندارد.( گازگرفتگی سگ )

۱- ابتدا دست های خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. اگر زخم خیلی کثیف است بر رویش آب بریزید و سپس روی آن با یک پارچه تمیز یا دستمال بپوشانید. اگر زخم در حال خونریزی است باید به کمک یک بانداژ و فشار متناسب سعی در قطع خونریزی نمائید. در شرایط این چنینی باید بسیار مواظب باشید، چون زمانی که سگ احساس درد می کند ممکن است شما را گاز بگیرد.

۲- براساس خونریزی یا عدم خونریزی از کمپرس سرد برای قطع خونریزی استفاده کنید. با کمک سرم شستشو محل زخم را بشوئید تا عاری از آلودگی شود.

۳- برای جلوگیری از عفونی شدن بیش از حد زخم، دستکش استریل یا یکبار مصرف به دست کنید. زخم را با گاز استریل خشک کنید. همچنین می توانید از یک پارچه نرم یا حوله تمیز برای تمیز کردن زخم استفاده کنید. از پنبه یا دستمال کاغذی به دلیل اینکه به زخم می چسبد استفاده نکنید.

۴- پد استریل پانسمان یا پارچه تمیز را بر روی محل زخم که قبلا تمیز و ضدعفونی شده قرار دهید. می توانید قبل از بانداژ کردن محل زخم، از پماد آنتی بیوتیک بر روی زخم استفاده کنید.

۵- رول گاز یا نوار پارچه تمیز را با دقت بر روی پد استریل پانسمان بپیچید تا به خوبی آن را بر روی زخم نگه دارد.

۶-چسب را بر روی مجموعه قبلی به کار ببرید. برای این کار چسب را بر روی پوست و از ۲ سانتی متر بالاتر از رول گاز شروع کرده و به سمت پایین حرکت کنید. به طور کامل روی رول گاز را بپوشانید و ۲ سانتی متر پایین تر از رول گاز و بر روی پوست آن را با قیچی قطع کنید.

 

 

 

شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

4/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا