آموزش نحوه نگهداری سگ

۷ عاملی که باعث واق واق کردن سگ می شود 🐾

واق واق کردن در سگ ها یک عمل کاملا طبیعی است و روشی برای برقراری ارتباط با محیط اطراف و بیان احساسات می باشد. سگ ها با پارس کردن شادی، ترس، بی حوصلگی، دلتنگی، خستگی، گرسنگی، احساس خطر و حفاظت از قلمرو خود و صاحب را بیان می کنند. سگ هایی که به صورت اجتماعی زندگی می کنند بیشتر از سگ هایی که به صورت انفرادی نگهداری می شوند واق واق می کنند.

چرا سگ ها واق واق می کنند ؟

آنها برای نشان دادن قدرت، کنترل محدوده و قلمرو، حمایت از لانه و توله ها واق واق می کنند. در بیشتر موارد علت اصلی پارس سگ های آپارتمانی صحبت کردن و پاسخ دادن صاحب به سگ می باشد. مثلا سگ واق واق می کند، صاحب به حیوان آب یا غذا می دهد، سگ از چیزی احساس ترس کرده، واق واق می کند و صاحب سریعا خود را به سگ می رساند.

این روش ها باعث می شود که سگ بیاموزد، چگونه با واق واق کردنش به خاسته ها و نیاز هایش برسد. قبل از که این کار برای صاحب و همسایگان، یک عادت آزار دهنده شود، صاحب باید از همان دوره تولگی با روش های تربیتی به کنترل آن بپردازد، زیرا هدفمند کردن واق واق سگ در دوران تولگی بسیار ساده تر از دوران بلوغ سگ می باشد.

 

پارس کردن سگ های نگهبان :

بیاد داشته باشید که پارس کردن سگ ارتباط مستقیمی با نژاد و کارایی حیوان دارد به همین دلیل باید قبل از خرید سگ درباره نژاد آن تحقیق شود که آیا نژاد مد نظر شما در گروه سگ های پر واق واق و نگهبان قرار دارد یا خیر و همچنین صاحبان باید برای برای رفع این مشکل بسیار حوصله و تلاش داشته باشند.

سگ هایی که برای نگهبانی و گارد مورد استفاده قرار می گیرند، واق واق مهمترین قسمت فعالیت آنها می باشد. هیچ گاه نباید مانع پارس کردن این سگها شد. واق واق کردن سگ نگهبان دلیلی برای ورود افراد و حیوانات غریبه و احساس خطر در محیط تحت کنترلشان می باشد.

 

چه عواملی باعث واق واق کردن سگ می شود ؟

۱- ترس از صداهای بلند
۲- بی حوصلگی و فعالیت کم روزانه
۳- احساس درد و ناراحتی جسمی
۴- جلوگیری از جفت گیری، قرار داشتن در دوران بارداری و حمایت از توله ها
۵- خاطرات ناخوشایند در گذشته
۶- محافظت به عنوان سگ چوپان، سگ نگهبان و سگ شکار
۷- عادات نادرست رفتاری

 

برای جلوگیری از واق واق کردن سگ های آپارتمانی چه باید کرد ؟

زمانی که سگ تان با واق واق کردن، چیزی از شما خواست به آن ندهید بلکه از کلمه نه استفاده کرده و بعد از ساکت شدن مثلا در را برایش باز کنید و یا غذایی در اختیارش قرار دهید در غیر این صورت سگ به این روش عادت کرده و به صورت مداوم پارس می کند. و زمانی که سگ همچنان به واق واق کردن ادامه داد ابتدا سگ را با قلاده کمری تحت کنترل داشته باشید و سپس اسم سگ را محکم بیان کرده و کلمه نه را را با قدرت و صدای بم تکرار نموده، زمانی که بدن سگ در حالت ترس قرار گرفت (خم نمودن بدن ) سپس با اسپری آب پاش، آب را به صورت سگ اسپری کنید .

توجه داشته باشید که سگ شما همیشه قلاده گردنی داشته باشد و از قلاده کمری فقط در زمان پیاده روی و کنترل سگ در زمان آموزش ها استفاده شود.

 

چگونه از پارس کردن سگ تنها در خانه جلوگیری کنیم ؟

ابتدا سگ را در اتاقی قرار داده تمام وسایل سگ از جای خواب گرفته تا اسباب بازی هایش را در اختیارش قرار داده و وسایلی که برایش خطر آفرین است را از اتاق خارج کرده و در را ببندید و پشت در منتظر بمانید. سگ ابتدا به در پنجه می کشد، سپس چند ناله کوتاه کرده و در نهایت واق واق می کند. زمانی که سگ اولین ناله را کرد، دستگیره در را محکم پایین کشیده اما در را آرام باز کنید. نام سگ و کلمه نه را محکم بیان کرده و با اسپری آب پاش، آب را به صورت سگ اسپری کنید و در را ببندید.

چندین بار این عمل را با شنیدن صدای ناله سگ انجام دهید. خیلی سریع متوجه خواهید شد فاصله بین دو ناله بیشتر و بیشتر می شود .زمان این آموزش از دو دقیقه شروع می شود و در مراحل بعدی به زمان داخل اتاق بودن سگ اضافه می شود. سگ شما باید بیاموزد یک نیم روز در اتاق تنها بماند. تنها زمانی در اتاق برای سگ باز می شود که سگ ساکت باشد. بعد از خروج حیوان را با در اختیار قرار دادن خوراکی مورد علاقه اش تشویق کنید. به طور متوسط طی یک هفته سگ کاملا یاد می گیرد که در زمان تنهایی باید ساکت باشد. بهتر است برای کمک کردن استرس تنهایی سگ، قبل از خروج از منزل لباسی که بوی بدن شما را می دهد برای سگ قرار دهید. همچنین قرار دادن خوراکی های جویدنی و یا توپ های تشویقی می تواند سگ را در زمان تنهایی سرگرم کند.

 

جلوگیری از واق واق سگ در زمان عبور افراد از پشت در یا ورود افراد به منزل :

یکی از اصلی ترین دلایل واق واق سگ در زمان عبور و یا ورود افراد حس مالکیت به منزل است.سگی که نقش نگهبان منزل را ندارد نباید در چنین زمانی پارس کند. علت این است که در منزل، شما را در خانه خود می دانند. این گروه از سگ ها معمولا در گروه سگ های آلفا قرار می گیرند. برای جلوگیری از ایجاد حس مالکیت منزل باید برای سگ ها در خانه، محیط زندگی و لانه مخصوصی ایجاد کنید. برای این منظور می توانید از پارک های سگ یا محدودسازی قسمتی از منزل استفاده کنید.

برای اینکه سگ متوجه شود که فقط بخشی از منزل شما به او اختصاص دارد باید ظرف آب و غذا، اسباب بازی ها و رختخواب سگ تنها در این قسمت قرار بگیرد. سگی که روی مبل شما استراحت می کند، در آشپزخانه آب و غذا می خورد، در سالن پذیرایی منزل با اسباب بازی هایش بازی می کند بی شک خانه شما را ملک شخصی خود می داند. پس تمام وسایل سگ به محدوده مشخصی انتقال داده می شود و قبل از ورود افراد به مکان هدایت شده و در محدوده بسته می شود.

به یاد داشته باشید این سگ باید ابتدا روش تنها ماندن در منزل را آموخته باشد.

 

جلوگیری از پارس کردن سگ هنگام شنیدن زنگ منزل :

در این روش سگ را با بند و قلاده کمری نزدیک در ببندید و از فرد غریبه ای که بیرون حیاط یا منزل ایستاده است بخواهید محکم به در بکوبد یا زنگ بزند. زمانی که سگ شروع به واق واق کرد، با صدای محکم اسم سگ و کلمه نه را گفته و زمانی که سگ در حالت ترس قرار گرفت با اسپری آب پاش آب به صورت سگ اسپری کنید. چند بار این عمل را در روز انجام دهید ( زمانی که سگ از آب پاش ترسید دیگر نیازی نیست هر بار حیوان را خیس کنید فقط نشان دادن آب پاش و بیان کلمه نه کافی است )

با این روش هر بار فاصله بین واق واق ها بیشتر می شود و به کلی از بین می رود. به یاد داشته باشید آموزش ها در طول یک هفته و هر روز باید انجام شود تا عکس العمل سگ نسبت به صدای زنگ و در زدن افراد از بین رود.

 

 

 

 

شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا