آموزش نحوه نگهداری سگ

را های جلوگیری از گاز گرفتن سگ + توصیه های لازم

جلوگیری از گاز گرفتن سگ

تمرین گاز نگرفتن به سگ تان اجازه می دهد تا روی قدرت گاز گرفتنش کنترل داشته باشد. سگی که تمرین را پشت سر گذاشته باشد بیشتر روی گاز گرفتنش کنترل دارد. یکی از رفتارهای طبیعی توله ها، بازی کردن از طریق گاز گرفتن می باشد. بنابراین به یاد داشته باشید که گاز گرفتن برای بازی کردن یکی از رفتارهای طبیعی توله ها و تقویت قدرت گاز گرفتن آنها می باشد. از گاز گرفتن توله می توانید برای آموزش او استفاده کنید برای اینکه زمانی که بزرگ شد بتواند بر روی گاز گرفتن خود کنترل داشته باشد.

 

 

دکتر حیوانات شیراز

آموزش گاز نگرفتن به توله سگ

راه های مختلفی برای این آموزش وجود دارد. بهترین زمان آموزش دادن بین سنین ۱۰ تا ۱۸ هفتگی می باشد. شما می توانید با گفتن واژه ” آخ” به توله بفهمانید که پوست دست انسان و یا لباس ها را نباید گاز بگیرد. هر بار که سگ شما یا لباستان را گاز گرفتن، این واژه را با صدای بلند بگویید. توجه نکردن به سگ برای لحظاتی به او می فهماند که کار اشتباهی انجام داده است. شما می توانید به هنگام تغذیه و با غذا دادن دستی به سگ، گاز نگرفتن را به او آموزش دهید. هر بار که دندان سگ به دستتان خورد، غذا را به مدت ۳۰ ثانیه از جلویش بردارید تا متوجه شود که کار اشتباهی انجام داده است.

 

گاز گرفتن سگ
گاز گرفتن سگ

 

 

صاحبان چطور می توانند از گاز گرفتن سگ جلوگیری کنند ؟

  • از تولگی به سگ خود آموزش های اطاعت پذیری را یاد دهید و در طول زندگی با سگ یک برنامه آموزشی مشخص داشته باشید و به صورت مداوم این آموزش ها را با حیوان تمرین کنید.
  • اجازه دهید سگ شما در شرایطی آرام و مناسب با افراد مختلف به خصوص کودکان، افراد معلول و سالمندان دیدار داشته باشد و با آنها ارتباط برقرار کند.
  • سگ خود را به صورت منظم در موقعیت های مختلف مانند دیدن سایر حیوانات، صداهای بلند، ماشین های بزرگ، دوچرخه و هر چیز دیگری که ممکن است باعث ترس حیوان شود قرار دهید. شروع این کار از سنین تولگی می تواند باعث ایجاد تجربه های مثبتی برای آینده گردد.
  • با سگ خود بازی های خشن انجام ندهید و هرگز برای تنبیه از خشونت و یا تنبیه بدنی استفاده نکنید.
  • اگر سگ شما نگهبان است و تمایلی به اجتماعی شدنش ندارید، باید همیشه بسته باشد و قبل از خروج از منزل باید از پوزبند، قلاده کمری و بندی مناسب حتما استفاده کنید و او را تحت کنترل داشته باشید.
  • اگر نسب به رفتار های سگ خود مشکوک هستید و می دانید که تمایل به رفتارهای تهاجمی دارد همیشه در این زمینه به دیگران هشدار دهید.
  • واکسیناسیون سگ خود را در زمان مشخص انجام دهید مخصوصا واکسن هاری و درمان های ضد انگلی. بهتر است هر دو ماه برای چکاپ به دامپزشکی مراجعه کنید.
  • همیشه سگ خود را برای داشتن رفتاری خوب و اجتماعی با افراد و دیگر حیوانات مورد تشویق قرار دهید.

 

 

 

۸ توصیه مهم برای جلوگیری از گازگرفته شدن توسط سگ ها :

۱- هرگز سعی نکنید یک سگ نا آشنا را بدون اجازه صاحبش نوازش کنید. اگر صاحب در کنار شما حضور نداشت اصلا نزدیک سگ شدن کار درستی نیست.

۲- هنگام ملاقات با سگی ناآشنا، در صورت حضور صاحب اگر حیوان رفتار تهاجمی از خود نشان نداد و با تکان دادن دم علاقمند بودن به برقراری ارتباط با شما را بیان نمود، کمی به سمت پایین خم شده و قبل از اینکه او را مانند یک حیوان خانگی نوازش کنید اجازه دهید دست شما را بو کند.

۳- هرگز صورت خود را برای بغل کردن و یا بوسیدن سگی که نمی شناسید به سمت دهان حیوان نزدیک نکنید حتی اگر از نژادهای کوچک و زیبا باشد.

۴- اگر به سگ ها علاقه مند هستید حتما زبان بدن آنها را بیاموزید، سگ ها قبل از گاز گرفتن علائم هشدار دهنده خاصی را نشان می دهند که اطلاع از این علائم باعث جلوگیری از خطرات احتمالی می شود.

۵- اگر در موقعیتی با بیش از یک سگ روبرو شدید، بر روی زمین به حالت جنین قرار بگیرید و سر و صورت خود را با دست و بازوها بپوشانید و سعی کنید تا جای امکان آرامش خود را حفظ کنید.

۶- هرگز به سگ نا آشنایی که در حال غذا خوردن، خوابیدن و یا مراقبت از توله های خود است نزدیک نشوید چون به احتمال زیاد حیوان در این شرایط، حالتی وحشت زده و تدافعی دارد و می تواند به موجودی غیر قابل پیش بینی تبدیل شود.

۷- هرگز کودکان خردسال و یا نوزادان را حتی با تربیت شده ترین سگ ها نیز تنها رها نکنید.

۸- تلاش نکنید برای حرکت دادن یک سگ مجروح به او نزدیک شوید، در عوض هر چه سریعتر با یک گروه امداد حرفه ای حیوانات، آتشنشانی و یا دامپزشک، برای کمک به سگ تماس بگیرید.

 

 

 

در صورتی که فردی توسط سگ گاز گرفته شد چه باید کرد ؟

  • صاحب باید سگ را در جایی محدود کرده و بلافاصله به حادثه دیده کمک کند.
  • مجروح، در صورت توانایی حرکتی باید ناحیه گاز گرفته شده را به طور کامل با آب گرم و صابون شستشو دهد.
  • فرد را باید سریعا برای پانسمان به نزدیک ترین بیمارستان انتقال داد.
  • با دامپزشک سگ و همچنین مقامات محلی باید تماس گرفته شود.
  • صاحب سگ باید مطابق درخواست مقامات تمام اطلاعات پزشکی سگ بویژه تاریخ واکسن هاری را ارائه دهد، این اطلاعات در اختیار حادثه دیده نیز باید قرار گیرد.
  • صاحب سگ برای جلوگیری از گاز گرفتن مجدد سگ اقداماتی مانند تماس با یک مربی حرفه ای و یا رفتار درمان سگ داشته باشد.

 

درمان گاز گرفتگی سگ
درمان گاز گرفتگی سگ

 

 

قوانین مقابله با حمله سگ ها :

بیاد داشته باشید که در کشورهای مختلف قوانین حمله سگ به افراد متفاوت است. در برخی از قوانین محلی نیاز به قرنطینه طولانی مدت، جریمه های نقدی سنگین برای صاحب و یا حتی کشتن سگ بعد از گاز گرفتن سگ وجود دارد و صاحب باید قبل از وقوع چنین حادثه های ناگواری از این قوانین مطلع باشد چون هیچ جای بخشش و یا شکایتی وجود نخواهد داشت.

اگرچه تصور می شود برخی از نژادها به طور غریزی درنده خو و خطرناک می باشند اما با پروش در محیطی امن و مناسب همراه با آموزش و اجتماعی نمودن آنها می توان سبب شد که هر سگی با هر نوع نژادی، رفتاری مناسب و دوستانه با افراد و دیگر حیوانات داشته باشد. به یاد داشته باشید که در سراسر دنیا صاحبان تنها افرادی هستند که مسئول رفتار حیوانات خانگی خود می باشند و آموزش سگ تنها کلید امنیتی برای دیگر افراد محسوب می شود.

 

 

 

شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

3.1/5 - (7 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا