خوکچه های هندی به بیماری های اندکی دچار می شوند اما برخی از بسیار نادرند. در مقاله زیر لیستی از شایع ترین بیماری های خوکچه هندی برای شما آورده شده است.
شایع ترین بیماری های خوکچه هندی :
دمل های چرکی :
دمل های چرکی، عفونت های باکتریایی هستند که می توانند از زخم های مختلف با هر نوع بوجود آیند. اگر خوکچه هندی شما خود را به هر طریقی زخم کرد و یا در نزاع با سایر حیوانات خانگی دچار جراحت شد، به احتمال زیاد در اطراف محل زخم، دمل بوجود خواهد آمد. دمل ها، دارای شکلی گرد هستند که اغلب با چرک همراهند. حیوان را نزد دامپزشک ببرید تا او به کمک آنتی بیوتیک، عفونت های حیوان را درمان کند.
درهم روی مقعدی :
نرهای سن بالا و عقیم نشده خوکچه هندی، اغلب دچار وضعیتی به نام درهم روی مقعدی می شوند. این شرایط اغلب بخاطر ضعف در ماهیچه های قسمت مقعدی بوجود می آید و باعث می شود حیوان به راحتی نتواند مدفوع کند. خوکچه هایی که به این وضعیت دچار شده اند معمولا غده هایی در اطراف رکتوم (راست روده) دارند که هر لحظه بدتر می شود. شما باید حیوان را هر چه زودتر نزد دامپزشک ببرید.
سنگ مثانه :
برخی از خوکچه های هندی مستعد تولید سنگ در مثانه خود هستند. نشانه ها و علائم آن شامل وجود خون در ادرار، و ناله به هنگام ادرار و مدفوع کردن می باشد. اگر حیوان به حال خود رها شود، سنگ مثانه می تواند باعث مرگ شود.
یبوست / اسهال :
یبوست و اسهال می تواند در نتیجه تغذیه نادرست و یا بیماری باشد(خوردن بیش از حد سبزیجات باعث اسهال می شود). نشانه های یبوست عبارتنداز خشکی مدفوع، خارج کردن سخت مدفوع، شکم متورم و بی حالی و سستی. اسهال اغلب با مدفوع آبکی تشخیص داده می شود و اغلب پشت حیوان کثیف است. دامپزشک شما نیاز دارد تا علت را تشخیص دهد تا بتواند آن را درمان کند.
مگس های بیماری زا :
مگس ها برای خوکچه هایی که در بیرون از خانه نگهداری می شوند، می توانند خطرناک باشند. آنها معمولا تخم های خود را در قسمت خاکی پشت حیوان می گذارند و نوزاد مگس ها، به طرف پوست حیوان می روند و از گوشتش تغذیه می کنند. با تمیز نگه داشتن قفس و خوکچه هندی، می توان مگس ها را از آن ناحیه دور کرد. اگر متوجه شدید که مگس ها در موهای حیوان تخم گذاری کرده اند، برای مشورت با دامپزشک خود تماس بگیرید.
گرمازدگی :
خوکچه ها نسبت به گرمای زیاد بسیار حساس هستند. از نشانه های گرمازدگی می توان به تنفس تند، ضربان قلب شدید، راه افتادن آب دهان و تغییر حالات حیوان اشاره کرد. اگر حیوان خود را در این وضعیت دیدید، او را فورا به سایه و یا جای خنک منتقل کنید و حوله ای سرد و نمناک به دور بدن او بپیچید و یا با آب خنک او را شستشو دهید. گرمازدگی از موارد اورژانسی می باشد. فورا با دامپزشک خود تماس بگیرید.
شپش ها :
شپش یکی از مشکلات عمده خوکچه هندی به شمار می رود. این حشرات کوچک بدون بال، در موهای خوکچه های هندی زندگی می کنند. بسیاری از خوکچه های خانگی از وجود شپش های که قابل دیدن توسط صاحبشان نیست، رنج می برند. اگر تعداد شپش ها زیاد باشد حیوان خود را می خاراند و بخشی از موهای خود را از دست می دهد و جای زخم روی پوستش دیده می شود.
از آنجایی که شپش به راحتی از یک خوکچه هندی به خوکچه دیگر منتقل می شود ( به انسان ا منتقل نمی شود)، بهتر است که خوکچه های سالم از مشکوک به شپش است دور نگه دارید.
مالوکلوژن (وقتی دندان ها روی هم قرار نمی گیرند) :
وقتی دندان های پیشین خوکچه هندی روی هم قرار نمی گیرند، به این شرایط مال اکلوژن گفته می شود. این مشکل ژنتیکی می باشد. از نشانه های مالوکلوژن می توان به رشد بیش از حد دندان ها، عفونت های دهانی، زخم های روی لب ها و زبان، و مشکل در خوردن غذا اشاره کرد. قرار نگرفتن دندان ها روی یکدیگر، یکی از مشکلات اساسی این حیوان است و باید توسط دامپزشک مداوا شود در غیر این صورت باعث مرگ حیوان خواهد شد. درمان به صورت کوتاه کردن منظم دندان ها و یا کشیدن کامل آنها می باشد.
کرم های ریز :
این کرم باعث سرخ شدن پوست حیوان و ریزش موهای اطراف آن ناحیه از بدن می شود. خوکچه هایی که به این کرم دچار می شوند، شروع به حرکت دایره ای در اطراف خود می کنند. این کرم به راحتی از حیوانی به حیوان دیگر منتقل می شود.
چاقی مفرط :
دامپزشکان می گویند چاقی یک مشکل اساسی برای سلامت خوکچه های هندی می باشد. خوکچه هایی که دچار اضافه وزن هستند، مستعد ابتلا به برخی از بیماری ها در اندام های بزرگ بدن خود می باشند. نخستین دلیل چاقی مفرط در حیوان، دادن بیش از اندازه پلت به حیوان می باشد. از دامپزشک خود برای کاهش وزن حیوان کمک بگیرید.
عفونت های تنفسی :
این حیوان مستعد ابتلا به ویروس ها و باکتری هایی هستند که می تواند باعث ایجاد عفونت های تنفسی گردد. نشانه های آن عظسه کردن، ترشح از بینی و چشم ها، کم اشتهایی، بی حالی و مشکل در تنفس
مشکلات پا :
خوکچه هایی که در قفس و یا خانه ای که کف آن دارای میله های فلزی است، زندگی می کنند، اغلب دچار مشکلات پا می شوند. این وضعیت اغلب با پوست متورم و سرخ شده پاهای عقبی و از دست دادن موهای آن ناحیه خود را نشان می دهد. این حیوان مایل به حرکت نیست. دامپزشک برای درمان از پمادهای آنتی بیوتیک استفاده خواهد کرد و به شما خواهد گفت که کف قفس را مسطح و هموار کنید.
کرم ها :
کرم های لوله ای و نواری، دو پارازیتی هستند که سگ ها و گربه ها و همچنین خوکچه های هندی را بسیار آزار می دهند. از نشانه های وجود این کرم ها می توان به شکمی متورم، وضعیت نامناسب پوشش حیوان، و کرم در مدفوع یا مقعد اشاره کرد. به یا داشته باشید که هیچ گاه از داروهایی که برای درمان سگ ها و گربه ها استفاده می شود، برای مداوای خوکچه هندی خود استفاده نکنید چرا که باعث مرگ حیوان می شود.
کمبود ویتامین C :
از آنجایی که بدن خوکچه های هندی قادر به ساخت ویتامین C نمی باشد، آنها ممکن است دچار کمبود این ویتامین شوند. خوکچه ای که کمبود ویتامین C دارد اشتهایش کم می شود و مفاصل سینه اش دردناک می گردد. در این حالت حیوان مایل به حرکت نیست و از لثه هایش خون می آید. اگر کمبود ویتامین C درمان نشود، می تواند کشنده باشد.
شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید
۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹
سلام خوکچه هندی من ۲ ماهشه وقتی غذا میخوره یا در بعضی مواقع موقع استراحت سرشو میپرونه جوری که مثلا مگس نشسته روش و یهو تکون میده که بره این نشانه چیه؟ همه جاشم برسی کردم دقیق چیزی نیست آیا این مشکل به حساب میاد لطفا یه راهنمایی بکنین ممنونم