اهلی کردن مرغ مینا
رفتار نادرست شما با مینا، روی کیفیت اهلی شدن و اخلاق پرنده تاثیر می گذارد. حتی حرکت و جابه جایی نادرست مینا روی تربیت او تاثیر گذار است. یکی از نکات مهم در اهلی سازی این است که هرگز پرنده را با دست نگیرید، همیشه اجازه دهید مینا روی دست یا انگشت شما بجهد و بنشیند و این کار را با میل خود انجام دهد. همواره صبر و حوصله داشته باشید و روی پرنده خود عصبانی نشوید.
یکی از نکات مهم دیگر این است که پرنده به شما اعتماد کند. مثلا وقتی پرنده می خواهد روی انگشت شما بنشیند، دست خود را نکشید و اگر پرنده می خواهد از دستتان غذا بگیرد، دستتان را عقب نبرید. این عوامل بر روی اعتماد به نفس پرنده تاثیر می گذارد.میناها اغلب پرندگانی پرخاشگر هستند و در حال عصبانیت با نوک و پنجه هایشان حمله می کنند و ممکن است گاز بگیرند. در این حالت تنبیه کردن پرنده کاری بسیار اشتباه است چراکه پرنده فکر می کند با این کار می تواند توجه شما را به خود جلب کند و نوک زدن برایش به شکل عادت در می آید.
چه مینایی برای اهلی شدن مناسب است ؟
مرغ مینا پرنده ای فوق العاده اجتماعی است که زود با انسان ها خو می گیرد. این پرنده در صورتی شاد و سرحال خواهد بود که به او توجه شود. شما در مقابل پرنده ای که خریداری می کنید مسئول هستید و باید تمام شرایط زیستی و نیازهای پرنده را فراهم کنید که این کار نیازمند صبر و حوصله زیاد است.
هر چه سن میناها کمتر باشد اهلی کردن آنها آسان تر است. به تدریج و بالا رفتن سن میناها، هم اهلی کردن و هم آموزش سخن گویی به آنها دشوارتر خواهد بود. در حقیقت میناهای اهلی نسبت به ابراز علاقه و حرف زدن صاحبان خود علاقه نشان می دهند. بنابراین یکی از عوامل مهم در سخنگو کردن میناها، اهلی بودن آنهاست. جوجه میناها بلافاصله بعد از اینکه خودشان شروع به تغذیه نمودند، به تدریج اهلی بودن خود را از دست می دهند. هر چه تعداد میناهایی که با هم نگهداری می کنید بیشتر باشد، بعد از پایان دوره تغذیه دستی، احتمال وحشی شدن آنها بیشتر خواهد بود. هر چه شما بیشتر برای میناها وقت بگذارید و بتوانید رفتار صمیمی تر با او برقرار کنید، میناها اهلی تر و صمیمی تر خواهد شد.
چه کارهایی روند اهلی کردن مرغ مینا را سرعت می بخشد؟
میناها پرندگانی باهوش هستند و حافظه بسیار خوبی دارند و از همین رو هر گونه رفتار تمسخرآمیز با پرنده می تواند بر روند اهلی سازی او تاثیر بگذارد. صحبت کردن با مینا و نوازش قسمت بالای سر پرنده می تواند اعتماد به نفس پرنده را افزایش داده و روابط شما و او را بهبود بخشد و باعث شود که پرنده هر چه بیشتر به شما اعتماد کند و اهلی سازی او سریع تر انجام شود.
میناهای اهلی شده را می توان بر روی شانه قرار داد. قبل از اعتماد کردن برای گذاشتن مینا بر روی شانه باید مطمئن شوید که پرنده عادت به نوک زدن ندارد چراکه امکان نوک زدن به صورت و چشم وجود دارد و می تواند خیلی خطرناک باشد.
نحوه دستی کردن مرغ مینا
بعد از اینکه تغذیه دستی مینای جوان به پایان رسید، نوازش او می تواند روابط صمیمی شما را پایدار نگه دارد. به هنگام نوازش کردن، از حرکت سریع دست استفاده نکنید چراکه پرنده از حرکات سریع دست می ترسد پس این کار را با آرامش انجام دهید.برای روی دست آوردن مینا، صبور باشید. انگشت خود را جلوی پای پرنده بگیرید. در اوایل ممکن است پرنده معنای این حرکت شما را نداند و در این صورت بهتر است انگشت خود را به آرامی به سینه او فشار دهید. در این صورت مینا به احتمال زیاد به روی انگشت شما خواهد آمد. بهتر است از یک فرمان مانند “بیا بالا” استفاده کنید.
بهترین زمان آموزش پرنده چه زمانی است ؟
زمانی که پرنده آرام و محیط اطراف نیز خلوت است اقدام به آموزش کنید. پرنده ای که مشغول پرآرایی و یا غذا خوردن است تمایلی برای انجام این کار نخواهد داشت. چنانچه به هر دلیلی پرنده از پریدن روی انگشت شما امتناع کرد، براین امر پافشاری نکنید، تمرین را متوقف کنید و در زمان دیگری آن را ادامه دهید. ترسیدن مینا و یا اجبار او باعث می شود که آموزش و تربیت او دشوار شود.
جوجه میناهای کمتر از شش ماه بسیار زودتر و سریع تر آموزش می بینند و آموزش سخنگویی به آنها نیز آسان تر است. جوجه میناها هر چه جوان تر باشند کمتر می ترسند، مگر اینکه قبلا خاطره بدی در ذهن آنها مانده باشد.
تربیت مجدد مینای اهلی شده چگونه است ؟
تربیت مجدد مینای اهلی شده ای که به علت غفلت، حالت اهلی بودن خود را از دست داده باشد، بسیار دشوار است و نیازمند صبر و حوصله زیاد است. در تربیت مجدد، قفس باید در جایی خلوت و به دور از رفت و آمد باشد. در این هنگام برای نزدیک شدن به پرنده آرامش خود را حفظ کنید و از هر گونه حرکت سریع بپرهیزید. در ابتدا به هیچ وجه دست خود را داخل قفس نکنید چراکه پرنده فکر می کند می خواهید او را بگیرید و خواهد ترسید.
در این مرحله بهتر است خوراکی مورد علاقه پرنده را بین دو انگشت خود گرفته و به آرامی به سمت پرنده ببرید و در این حین با ملایمت با پرنده صحبت کنید. اگر دیدید پرنده به هر دلیلی می ترسد، کار را متوقف کرده و تمرین را به زمان دیگری موکول کنید.
چه زمانی می توان پرنده را از قفس بیرون آورد ؟
وقتی مراحل اولیه اهلی کردن مرغ مینا تمام شد و او دیگر از دست شما نترسید، زمان آن رسیده که در قفس را باز کنید و انگشت خود را جلوی او بگیرید تا روی انگشت شما بجهد. به تدریج دست خود را در حالی که پرنده روی آن نشسته است از قفس خارج کنید و بعد از چند دقیقه او را به قفس بازگردانید. مراحل خروج پرنده از قفس روی دستتان را باید چند بار تکرار کنید تا پرنده به این شرایط عادت کند.
انجام موفقیت آمیز این مرحله گام بزرگی در اهلی سازی مینا است چون هم پرنده به شما اعتماد کامل دارد و هم با محیط بیرون خود را کاملا وفق داده است. به خار داشته باشید که قبل از خروج پرنده حتما بال هایش کوتاه شده باشد.
شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید