آموزش نحوه پرورش عروس هلندی

چگونه یک عروس هلندی سخنگو داشته باشیم ؟

عروس هلندی پرنده ای خونگرم بوده و به توجه زیادی نیاز دارد. اگر به آنها بی توجهی شود شروع به جیغ کشیدن می کند. آنها کنجکاو و شیرین هستند. یک عروس هلندی در هنگامی که مشغول تمیز کردن خانه یا تماشای تلویزیون هستید بر روی شانه تان سوار می شود. آنها کمتر از طوطی استرالیایی و طوطی های بزرگ خرابی به بار می آورند.

 

بهترین نوع عروس هلندی

بهترین عروس هلندی برای خرید یک عروس هلندی است که از طفولیت از مادر خود جدا شده و توسط انسان تغذیه شده است. این باعث می شود که پرنده با انسان خو گرفته و از او نترسد. این روش نیاز پرنده به توجه انسان را بیشتر می کند. این پرنده می تواند حرف زدن را بیاموزد. این کار در صورتی که عروس هلندی تنها پرنده خانه باشد آسان تر است. در صورتی که پرنده دیگری در اطراف پرنده باشد حیوان احساس نیازی به برقراری ارتباط با شما نمی کند.

تمرین کردن با عروس هلندی برای سخن گفتن بسیار آسان است. فقط به سه چیز توجه کنید: فراوانی، تکرار و پاداش. پرنده تان را بر روی انگشت گذاشته و مستقیما رو به او کلمه ای را با صدایی خوش بیان کنید. بکرات کلمه ای را که می خواهید پرنده بگوید تکرار کنید. جلسه تمرین باید پنج دقیقه یا کمتر و چندین بار در روز تکرار شود. در صورت سعی برای بیان کلمه با دادن جایزه و یا غذای ویژه از پرنده قدردانی کنید. شما همچنین می توانید یک سی دی یا نوار کاست را برای تمرین از فروشگاه های حیوانات تهیه کنید.

 

نقش بلوغ پرنده در سخنگویی :

یکی از مسائلی که در مورد این پرنده باید مورد توجه قرار گیرد بلوغ جنسی حیوان است. حدود یک تا دو سالگی پرنده نر به بلوغ رسیده و در این هنگام به صورت پرنده ای مهاجم در می آید. حتی برای پرندگان دست آموز نیز این موضوع صدق می کند. در این زمان باید صبور باشید. این حالت بعد از مدتی از بین می رود ولی پرنده دوست داشتنی شما مدتی در یک حالت اندوه فرو می رود. ماده ها به نظر نمی رسد که در این حالت فرو روند یا حداقل هیچ گاه در این حد نمی باشد.

بلوغ شاید یک حرکت به حالت سلطه گری مردانه در پرنده شما می باشد. آنها اغلب در حدود دو سالگی یک مقدار سلطه گر می شوند. در این حالت باید صبور باشید. آن ها جریانی را برای رئیس بودن طی خواهند نمود ولی این رفتار برای همیشه نخواهد بود.( افسردگی عروس هلندی )

 

چه نکاتی در سخنگویی عروس هلندی تاثیرگذار است ؟

قبل از اینکه به آموزش و مسائل اصلی بپردازیم، ابتدا از مراحل مقدماتی و اصول اولیه در تربیت و نگهداری پرنده خود شروع می کنیم. برای اینکه یک پرنده سخنگو تربیت کنیم باید یک سری نکات را مد نظر بگیریم :

۱- داشتن عروس هلندی با جنسیت نر

۲- داشتن عروس هلندی رام و دستی و جوان

۳- نگهداری عروس هلندی به صورت تک پرنده خانه

۴- توصیه می گردد حداکثر سن پرنده برای تکلم از دو ماهگی باشد

۵- صبر و حوصله فراوان شما

 

جنسیت عروس هلندی

عروس هلندی شما قطعا نر باشد، چراکه این نرها هستند که قابلیت تولید صداها و آوازهای متعدد و یادگیری آنها را دارند در حالیکه که ماده از بدو تولد بنا به غریزه خود تنها قادر به تولید صدا به صورت جیغ هستند، خلاقیتی در آواز نداشته و تنها رام می شوند و بیشترین کاربرد آنها در تولید مثل عروس هلندی می باشد.

 

جوان بودن پرنده

یک عروس هلندی برای سخنگو شدن می بایست، پرنده ای جوان یا به عبارتی بازه سنی آنها بین ۲ ماه تا حداکثر ۴ ماه باشد و داشتن عروس هلندی با سنین بالاتر به دلیل گذراندن دوران بحران یادگیری که معمولا این سری پرنده ها در کنار والدین خود به سر برده اند، خلق و خویی نیمه وحشیانه پیدا کرده و تنها می توانند رام شده و شیرین کاری های مختلف یاد بگیرند.

تنها بودن پرنده

در ارتباط بودن عروس هلندی شما با سایر پرندگان مخصوصا پرندگان هم نوع، اصطلاحا سبب اجتماعی شدن پرنده شده و با طبیعت خوی گرفته و نسبت به صاحب خود احساس غریبگی کرده و کمتر توجهی به او و آموزش های او خواهد داشت. در کنار این مورد باید به جفت نبودن پرنده هم توجه داشت، زیرا توجه به جنس مخالف، مانعی بزرگ در یادگیری پرنده می باشد. البته می توان به یک نکته اشاره کرد آن هم در ارتباط بودن پرنده با انواع پرنده های سخنگو می باشد که در سخنگو شدن پرنده شما می تواند نقش موثر داشته باشد.

در مقابل نگه داری این پرنده به همراه پستاندارانی مانند سگ و گربه، خوکچه هندی و… عاملی استرس زا برای پرنده بوده و زحمات شما کاملا بیهوده خواهد بود.

سن پرنده

در صورتی که از قبل سابقه نگهداری از جوجه پرندگان را دارید، بهتر است جوجه این نوع پرنده را از سن ۲۵ روزگی الی یک ماه از والدین جدا کرد و با خود مانوس کرده و بهتر و بسیار راحت تر می توان پرنده را سخنگو نمود. توجه  داشته باشید، آغاز زمان تمرین با جوجه می بایست از دو ماهگی به صورت جدی و تدریجی آغاز شود.

 

صبر و حوصله شما در آموزش

در صورتی که طاقت ادای یک کلمه رو بیشتر از دویست مرتبه و در شرایط مختلف و گوناگون ندارید، بهتر است که در همین ابتدا انصراف بدهید.

 

بهترین زمان تمرین برای سخنگویی عروس هلندی

تمرین با پرنده نیازمند زمان مقرری است، به عبارتی شما نمی توانید هر زمانی را به صورت اختیاری، زمان آموزش در نظر بگیرید. به عنوان مثال ساعات ظهر، زمان استراحت پرنده هاست، که با حالت خستگی بر روی یک پا ایستاده و سر بر پشت گذاشته و استراحت می کنند و آموزش در این زمان کاملا بی تاثیر است. پس به طور کلی بهترین و مناسب ترین ساعات تمرین می بایست اوایل صبح نهایتا الی ساعت ۱۰ صبح  و عصر تا قبل از غروب آفتاب…

در میان برخی عروس های خانگی ساعات پایانی شب، پرنده نر میل بسیاری خواندن داشته که این زمان هم می تواند، وقت مناسبی برای تمرین ولی زمانی کوتاه باشد.

 

ترس و اضطراب

میزان ترس و اضطراب در پرنده می بایست به حداقل مقدار ممکن باشد پس ابتدا پرنده را رام و اهلی نموده و بعد آن را برای تکلم آماده کنید.

 

 

 

شما می توانید قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی دامپزشکی و یا مراکز تجاری دامپزشکی جهت دریافت مشاوره رایگان با دکتر مردانی تماس بگیرید

۰۹۱۷۲۲۷۴۰۱۹

 

 

4.4/5 - (34 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا